Dania z ryb...

Jesiotr faszerowany

1 cały jesiotr
10 dag marchewki
10 dag selera
15 dag cytryny
3 jajka
20 ml śmietany
10 dag delikatu do ryb

sos kawiorowy (100 ml kwaśnej śmietany, 20 dag czarnego kawioru)

sos kaparowy (50 ml śmietany, 50 ml jogurtu naturalnego, 30 dag cytryny, 20 dag kaparów)

sos pomarańczowy (50 ml majonezu, 50 ml jogurtu, 50 ml soku pomarańczowego).

Jesiotra musimy pozbawić ości, pozostawiając samo mięso. Pieczemy przez 40 min w temperaturze 150 °C. Sos kawiorowy przygotowujemy na bazie kwaśnej śmietany i kawioru, sos kaparowy - ze śmietany, jogurtu, cytryny i kaparów, a sos pomarańczowy - z majonezu, jogurtu i soku pomarańczowego. Dokładnie mieszamy ze sobą składniki. Sosy przygotowujemy na zimno.

Wino: TURTLE DREAMING SEMILLON CHARDONNAY